Even voorstellen..

Mijn naam is Sarah en ik verzorg met passie en liefde voor het vak trimbeurten op maat. Samen met mijn Engelse Springer Spaniel Meadow ben ik vaak te vinden in de trimsalon. Ik heb altijd al een sterke liefde gehad voor honden en dieren in het algemeen. Altijd wel in de weer met mijn harige beste vriend aan mijn zijde. Ik hou ervan om met honden te werken, al die bijzondere karakters en intelligente trekjes. Ik stop veel energie in mijn werk en het is mijn missie om trimbeurten zo prettig mogelijk te maken. 

Ook heb ik een passie voor fotografie en het vastleggen van bijzondere momenten met je huisdier. Fotograferen doe ik al jaren met veel plezier. Los van mijn werk ben ik veel te vinden in mijn tuin, ik ben dan ook een echte natuurliefhebber maar ook een texelganger. 

 

M: trimsalontailboutique@mail.com

T: +31 682 969 199

W: www.trimsalontailboutique.nl

 


Tips van de trimmer

Vervilte vacht 

Dit is je waarschijnlijk al eens overkomen, vele worstelen met vervilting van de vacht. Soms gebeurt het al met een dag en soms schiet de week zo voorbij en zit er helaas vilt in de vacht van je hond. Wat kan je nou thuis doen om het op te lossen? Aller eerst neem gerust contact op voor al je vragen en bij twijfel niet doen. Maar mocht je het idee hebben dat je een enkele viltplek kan verhelpen dan heb ik hier wat tips voor je. Aller eerst zou ik graag willen meegeven dat voorkomen beter is dan genezen. Door dagelijks, om de dag of minimaal wekelijks te borstelen kan veel vervilting en huidirritaties voorkomen worden. Ook het gebruik van het juiste materiaal is hierin belangrijk, we geven je graag gratis advies in onze salon over geschikte borstels en materialen voor je hond en goede borsteltechnieken.

Tips bij vervilting.. Borstel zachtjes alvast de de vervilte plek en rondom, het is hierbij niet de bedoeling dat je de vervilte plek hard gaat borstelen of eraan gaat trekken. Maak vervolgens de vervilte plek nat en in de douche. Wrijf vervolgens een flinke klodder honden conditioner in de vervilte plek en laat dit 5 a 10 minuten intrekken, af en toe blijven inmasseren binnen de wachtminuten is aangeraden. Heb je geen honden conditioner in huis? Bel dan de trimsalon voor professionele hulp of koop een honden conditioner. Let erop dat conditioners van mensen, paarden of andere dieren sterk af te raden is doordat honden een andere pH waarden hebben. De shampoo's en conditioners voor honden zijn aangepast op de pH waarde van de hond.) Spoel vervolgens de vacht uit en maak de vacht handdoek droog. Probeer vervolgens opnieuw de vacht te borstelen. Probeer hierbij zachtjes met je vingers de viltplek te afzonderen van de rest van de vacht door zachtjes kleine stukjes haar waaraan de viltplek vast zit los te wriemelen. Het kan helpen door antiklit spray voor honden te gebruiken, denk hierbij opnieuw aan de pH waarde. Mocht de vervilting niet te verhelpen zijn met bovengenoemde tips maak dan een afspraak bij de trimsalon. Wij helpen je graag en kunnen met ons professionele materiaal en kennis je hond verhelpen van de vervilte plekken. 

 

Huidproblemen 

Het kan voorkomen dat je hond helaas last heeft van huidproblemen. Je bent welkom om er naar te laten kijken in de salon. Maar voor het juiste en beste resultaat raden wij aan je dierenarts te raadplegen. Er kan bij de dierenarts zowel voor de huid als voor voedsel een onderzoek gestart worden om te kijken waar de huidproblemen vandaan komen. Trimsalon Tail Boutique is hier om je verder te assisteren. Tevens raden wij aan om shampoo's en andere huid of vacht gerelateerde producten die je hebt verkregen bij de dierenarts altijd mee te nemen naar onze trimsalon. Zo kunnen wij in de trimsalon verder gaan met het juiste resultaat behalen en een zo prettig mogelijke trimbeurt voor je BFF met staart.  

 

Auto hitte 

Een auto verandert al snel in een oven, zowel in de zon als in de schaduw. Ook het raampje op een kier helpt niet. De temperatuur kan in een auto snel oplopen tot boven de 40 graden! Deze hitte is levensgevaarlijk voor honden, want zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt. Honden zweten namelijk niet zoals mensen, zij kunnen warmte alleen kwijt via hun voetzolen en via hun tong door te hijgen. Zie je een hond in een te hete auto? Kijk altijd of de eigenaar in de buurt is. Bel snel de politie (112)en de dierenambulance (144)  als je de eigenaar niet kunt vinden. Sla niet zomaar zelf een autoruit in om een hond te bevrijden. De eigenaar van de auto kan jou dan namelijk aansprakelijk stellen voor het plegen van een strafbaar feit. Let erop dat een oververhitte hond zo spoedig mogelijk naar de dierenarts moet. 

 

Asfalt hitte 

Door de zon kan asfalt opwarmen tot over de 60 graden! Honden zullen niet snel aangeven dat ze hier last van hebben maar reken maar dat dit erg pijn doet. Er kunnen dan ook fikse brandwonden ontstaan op de kussentjes van de voeten van je hond. Loop op hete dagen vroeg of laat wanneer het afgekoelt is buiten. Of wanneer je niet anders kan, de hond optillen, over schaduw lopen of heb je wel is honden schoenen of grip tape voor op de kussentjes overwogen? Als je in de stad komt en de hete stenen en het asfalt zijn onvermijdelijk dan helpen we je graag met het vinden van een oplossing.  

Maagdraaiing 

Een maagdraaiing komt helaas vaker voor dan je denkt. Dit is het draaien van de maag om zijn as waarbij ingangen en uitgangen van de maag geblokkeerd worden. Dit is erg pijnlijk en kan leiden tot overlijden van de hond. Hoe kan je een maagdraaiing voorkomen? Geef je hond een uur voor of na een wandeling/autorit/uitje/speelmoment/activiteit pas eten. Zo kan het eten rustig landen in de maag en is er daarna tijd voor beweging. Ook water kan zorgen voor een maagdraaiing. Heb je wel is lekker in de tuin met de waterslang en je hond gespeelt? Je hond hapt elke keer, heel hilarisch, in de tuinslang terwijl die luchtsprongen maakt 

 

Fietsen met de hond 

Heerlijk met je liefste maatje een eindje fietsen, Meadow en ik doen het ook graag. Maar met een beetje zonnig weer kan dit al heel fout aflopen. Lekker doortrappen met een windje in de haren maar voor je hond is dit afzien. Hij zal het misschien niet zeggen maar vaak gaan we al te snel op zo'n fiets. Het niet kunnen aanhouden van het eigen tempo van de hond kan zorgen voor oververhitting, shock of een hartstilstand. Tevens zorgt dat lekkere zonnetje voor een hete weg. Dit maakt weer dat de hond brandwonden oploopt op de kussentjes van zijn of haar voeten. Ook de hitte van de weg kan via de kussentjes zorgen voor oververhitting.  

 

Wanneer en hoe dan wel? Let erg op de buitentemperatuur en het weer. Is het zonnig? Dan is de kans groot dat het al te heet is voor je hond. Bewolking en onder 18 graden zijn betere fietsmomenten. Laat de hond het tempo bepalen, neem momenten om met de fiets en hond aan de hand te wandelen zodat er tijd is voor verkoeling en snuffelmomentjes. Fiets maximaal een half uur per keer. Voor veiligheid kan je je hond het beste in de hand nemen waar het minste/geen verkeer langs komt. Heb je een pup? Dan is het fietsen nog even wachten geblazen want je pup kan het beste uitgegroeid zijn voordat je gaat fietsen met hem. Wees niet getreurt, je kan als nog genoeg oefenen met de fiets en je pup om alvast een goede band te scheppen tussen de twee. Al eens gedacht aan wandelen met de fiets? Of samen met je partner of vriend/vriendin samen oefenen waarbij de een langs fietst en de ander de pup vast houd en werkt aan reactiviteit. Die fiets hoeft niet in de schuur maar denk aan je hond.