Behandelingen

Puppy kennismaking

Een puppy kennismaking geldt voor honden tot een leeftijd van 8 maanden. Het is een gratis behandeling voor je pup en jou om te wennen aan de trimtafel, het bad, borstels, scharen en blazer. Maar ook aan de salon en aan mij, de trimster. Dit alles om toekomstige trimbeurten zo prettig mogelijk te maken voor de hond.  

We zien in praktijk vaker hondjes binnenkomen van een jaar of ouder die door omstandigheden nog nooit een trimsalon hebben ervaren.  Bij deze hondjes merken we dat het lastig is om te wennen aan trimbeurten.  Dit kan voorkomen worden door pups zo vroeg mogelijk te laten wennen aan het trimmen. Heb je een pup dan kan je gebruik maken van de puppy kennismaking in de salon, dat is al een eerste stap! De puppy kennismaking duurt tussen de 30 minuten en circa 1 uur. Er zullen geen andere honden van klanten aanwezig zijn bij deze kennismaking in de salon. 

Wasblaas behandeling

Bij een wasblaas behandeling ontwollen we de vacht van de hond. Honden verharen natuurlijk, maar er bestaan ook rui-periodes waarbij we in de salon je hond en jou graag een handje helpen met het ontdoen van deze overtollige haren. Hierbij wordt de hond eerst uitgebreid gewassen en gemasseerd. Vervolgens laten we shampoo en/of conditioner een tijdje inwerken om vervolgens de dode haren uit de vacht uit te blazen met de waterblazer. Na het blazen wordt de hond verder ontwold met de juiste borstels. Het trimmen van de pootjes, nagels, oren en andere details is bij deze behandeling inbegrepen. Houd er rekening mee dat tot circa twee weken na de behandeling de hond nog redelijk kan verharen. De wasblaas behandeling werkt het beste wanneer deze elke paar maanden wordt toegepast. Hierbij kijken we naar de verharings-cyclus van de hond en passen de behandeling hier op aan. Duur van de behandeling is afhankelijk van het soort hond en de vachtconditie.  

 

Knip en/of scheer behandeling

We kunnen zowel de hond volledig als deels met de hand knippen. Afhankelijk van de vachtsoort en de wens van de klant zal er geknipt of geschoren worden.  Overgangen en andere details worden altijd met de hand geëffilleerd in de vacht. Begrijpelijk dat je wellicht schrikt van het woord "scheren", maar dit is niet nodig, want scheren betekent niet perse kort! We hebben professionele apparatuur waarbij we scheren met opzetkammen die tot wel 30 mm aan haar overlaten. Tevens scheren we een vacht met meerdere opzetkammen om mooie en natuurlijke overgangen te creëren. Maar ook een zomerse of praktische korte coupe is uiteraard mogelijk. Niet elke vacht is geschikt om te knippen en/of scheren, in overleg met de klant zal de beste behandeling voor je viervoeter gekozen worden.  

 

Pluk behandeling

Bij een plukbehandeling plukken we dode haren uit de vacht en ontstaan er twee vachtlagen, circa elke 6 maanden. Sommige rassen hebben wel een plukvacht, maar door omstandigheden, zoals castratie, kan het voorkomen dat de hond niet meer te plukken is. Dit geeft niks want dan zorgen we voor een persoonlijk plan en behandeling die past bij jouw hond. Honden die wel geplukt kunnen worden hebben een "plukrijpe vacht" nodig, zodat deze goed los laat tijdens de behandeling. Het plukken is geen pijnlijke behandeling!  Je lieve viervoeter krijgt uiteraard eerst een uitgebreide wasbeurt. Hierbij masseren we de hond goed in met de juiste shampoo/conditioner. Na het wassen wordt de hond droog geblazen, hierbij komt al veel dood haar los uit de vacht. Na de wasbeurt plukken we de hond. Bij sommige honden is het beter te starten met het plukken en te eindigen met de wasbeurt.  

Ook is het mogelijk een stripvacht te geven, dit houdt in dat de hond 3 vachtlagen krijgt, dit is ideaal voor honden die ofwel een hele dunne vacht hebben ofwel een hele dikke vacht. Het is van belang bij een stripvacht dat de hond dan elke 2 à 3 maanden komt om te zorgen dat deze drie lagen juist groeien.  

 

Wasbeurt

Je viervoeter is uiteraard ook van harte welkom simpelweg voor een lekkere wasbeurt. Misschien zit er een minder lekker luchtje aan je hond, is je hond erg vies en is een fijne wasbeurt wenselijk. Bij onze trimsalon is dit uiteraard mogelijk. Deze wasbeurt is standaard inbegrepen bij de wasblaas behandeling, pluk behandeling en knip behandeling, maar alleen een wasbeurt is ook mogelijk.  

Nagels / voetjes / ogen trimmen

Mocht je hond nou alleen te lange nagels hebben, te veel haar voor de ogen of te lange sokken aan de voeten, dan kan ook hier een afspraak voor gemaakt worden. 

Een 30 minuten tussenbeurt als deze is voordelig en voorkomt dat je te vroeg een afspraak moet maken voor de volgende trimbeurt.  Tevens zorgen kortere nagels, een vrij zicht en grip tijdens het lopen voor een blije hond en dat zien we bij trimsalon Tail Boutique natuurlijk graag. 

 

Voetjes en neus balsem behandeling:

Wellicht heeft je hond last van droge voeten en/of neus. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om samen met je dierenarts te bekijken wat de oorzaak is.  Maar een balsem behandeling kan hoe dan ook bijdragen aan het welzijn van de hond. De balsem die we gebruiken wordt heerlijk ingemasseerd op de droge plekken en  is pH neutraal, hypoallergeen en zacht geurend. De balsem ondersteunt de natuurlijke structuur van de kussentjes, hydrateert en versterkt de eeltlaag. Beschikbaar in de geuren honing en kokos.